Academic House utbildningar
"Vill just nu bara få gå till jobbet
och omsätta allt i mitt eget projekt. Stort tack!"
LÄS RECENSIONER
Academic House

Så skapar du hållbar och långsiktig motivation

 

Håller du just på att planera nästa stora och påkostade personalfest? Ska du precis utlova höjda bonusar till alla? Eller är du på väg att inhandla prinsesstårtan till eftermiddagens gemensamma fika? Hejda tankarna en stund och ta först del av några tips om att skapa motivation som håller i längden.

 

Skapa motivation

 

Forskningen kring vad som skapar och påverkar motivation hos människor har tagit olika vägar genom åren. Men det vi kan vara säkra på är att motiverade medarbetare skapar bättre resultat. Det är därför allas ansvar att vi arbetar i en organisation som ger möjlighet till långsiktig motivation. Här är några tips på vägen för att skapa drivkrafter och säkerställa gemensamma mål.

 

 

 1. Vad är syftet? Först och främst, fundera över syftet med uppgiften eller projektet ni ska utföra. Ställ er frågor som; Vad är det vi vill förbättra, utveckla eller förändra?, Vad är det grundläggande problemet eller hur ser möjligheten ut? och Varför är det önskvärt att göra något? Genom att definiera och förstå orsakerna till det som ni vill göra så skapar ni en grund för att lyckas på ett långsiktigt plan.

 2.  

   

 3. Hitta utmaningen. Ställ er frågor som; Vad är målet med vår insats?, Vad vill vi uppnå? och Är det sannolikt att vi kan nå målet med de medel som vi har till vårt förfogande? För att skapa motivation som håller över tiden är det viktigt att ni känner att ert mål är nåbart. Det får gärna vara utmanande och krävande men inte kännas omöjligt. Om det känns som en för svår uppgift idag, fundera över vilka konkreta åtgärder som skulle kunna göra det omöjliga möjligt.

 4.  

   

 5. "What is in it for me?". För mer än etthundra år sedan fick Ivan Pavlov Nobelpriset i medicin och hans hundar som lärde sig att agera på stimuli blev världsberömda. Forskningen som tog vid därefter visade att kopplingen mellan stimuli och respons också gäller oss människor. Men betyder det att vi behöver ge dyra presenter till våra medarbetare eller lägga årets personalfest på Mallorca? Nej, naturligtvis inte. De mest kraftfulla incitamenten ligger oftast i att finnas med i en gemenskap, i ett socialt sammanhang och i känslan av att arbeta med saker som är viktiga. Fundera därför på hur ni kan använda och förstärka dessa delar i ert arbete.

 6.  

   

 7. Delegera, delegera, delegera. En stark drivkraft för de flesta människor ligger i möjligheten att själv kunna påverka sina liv. Genom att arbeta målstyrt och lämna över detaljansvaret till dina medarbetare så tillgodoser du viktiga förutsättningar för långsiktig motiviation.

 8.  

   

 9. Utveckling och mening. Var tydlig mot dig själv och de personer som du arbetar med om vad var och ens insats betyder för det slutliga resultatet. Säkerställ att alla från början förstår vad deras pusselbit bidrar med i det färdiga pusslet. Vi människor vill både känna att vi utvecklas och att vi bidrar till något som har en mening.

 

 

 

Få fler tips om motivation och att skapa gemensamma drivkrafter i kurserna:

Ledarskap för projektledare

Ledarskap för projektledare

Läs mer
Ledarskap - Ny som chef

Ledarskap - Ny som chef

Läs mer
Projektprogrammet

Projektprogrammet

Läs mer
Chef- och Ledarprogrammet

Chef- och Ledarprogrammet

Läs mer
Personlig effektivitet

Personlig effektivitet

Läs mer
Förändringsledning

Förändringsledning

Läs mer

 

 

 

Är ni flera personer. Ta del av våra kurspaket som ger förmånliga rabatter.

 

 

Utveckla ditt och din organisations resultat. Vi anpassar alla uppdrag efter målsättningarna.

 

 

 

Minikurs ingår


För att få ännu mer effekt av din utbildning så bjuder vi dig på en valfri extra halvdags minikurs i ledarskap, kommunikation, projekt eller affärsmannaskap.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet