Academic House

Fatta dina beslut stående

Om du står upp så är det sannolikt att du fattar andra beslut än om du sitter ned. Forskare på University of Toronto har noterat att vi tar ett större helhetsperspektiv i vårt beslutsfattande om vi upplever att vi rent fysiskt befinner oss högt upp.

Det kan låta egendomligt men forskare på Univerity of Toronto har funnit att vi fattar annorlunda beslut om vi befinner oss högre upp. Till exempel om vi sitter på en hög stol eller står upp istället för att sitta på en lägre stol. Det är framför allt vårt helhetsperspektiv som förändras, vi ser "hela bilden" i problemet eller beslutet som vi ska fatta i större utsträckning om vi upplever att vi befinner oss högre upp. .

chimpans
Foto: Garrett Coakley

Förklaringen till fenomenet tros vara hur vi som individer uppfattar och upplever världen omkring oss, i psykologin känt som "mental construal", fritt tolkat till "där ens huvud är". En person med en hög nivå av mental construal fattar beslut som baseras på frågan "Varför?" medan personer med lägre nivå lägger ett större fokus på logik och frågan "Hur?". Om vi fattar bättre beslut när vi står eller sitter utröner inte studien.

Men det kanske är förklaringen till att ledningsgrupper ofta sitter på det översta våningsplanet? Eller är det endast ännu ett bra argument för att investera i höj- och sänkbara skrivbord?

- Läs mer om studien här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Se oss på LinkedIn

08-55 11 21 00
Kontakta ossProjektprogrammet

Utveckla dig själv och dina projekt med Projektprogrammet. Utbildningen ger dig som projektledare, beställare, projektägare eller styrgruppsmedlem viktiga verktyg för att lyckas.


Referenser

"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och bra mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


Minikurs ingår!

För att förstärka effekten så bjuder vi på ett extra träningstillfälle när du går en öppen kurs hos oss.


Starta direkt när du bokar

Hos Academic House kan du påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till direkt när du anmäler dig.


Utveckla dig i:

Praktisk projektledning

8-9 dec

Positiv påverkan

10 dec

Praktisk projektledning

2-3 feb

Leda på distans

4 feb

Presentationsteknik

7-8 feb

Personlig effektivitet

10 feb

Praktisk projektledning

16-17 feb

Förändringsledning

9-10 mar

Skapa förändring tillsammans

Har du kollegor som också har behov av kompetensutveckling inom ledarskap, projekt eller affärsmannaskap? Då ska du titta närmare på Academic House kurspaket.


Blogg & Nyheter

Stöd för kompetensinsatser

Surfar du i svartvitt?

Den nya chefens vanligaste misstag

Man kan ju säga tack!

Är du en nej-sägare?

Vad gör ni av era idéer?


Academic House-modellen

Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och din kommunikation.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet