Lär dig med hjälp av elektricitet

Under temat "Pröva inte detta hemma" så kan vi idag berätta om en ny studie i hur lärande kan utvecklas med hjälp av elektricitet. Psykologer vid Vanderbilt University har hittat ett sätt att påverka vårt beteende och vår förmåga att lära oss av våra misstag.

När vi gör ett misstag skickar vår hjärna ut en kort elektrisk impuls som ger oss den instinktiva "Hoppsan-känslan". Nu har två psykologer vid Vanderbilt University i Nashville hittat ett samband som kan få oss att bli mer uppmärksamma i vårt beteende och lära oss av våra misstag.

elektricitet påverkar vårt beteende

Genom att stimulera hjärnan med lätta elektroniska strömmar kan vi manipulera vår förmåga att lära oss av våra misstag. Något som skulle kunna utveckla vårt ledarskap och förbättra verksamheter och projekt.

Forskarna ville studera om det är möjligt att kontrollera hjärnans respons när vi misslyckas med något och om det i sådana fall går att påverka vårt lärande så att framtida misstag kan undvikas. För att se sambanden genomfördes tester där försökspersonerna fick genomföra olika trial & error-övningar iförda speciella tankemössor som gav stimulans till deras hjärnor.

I studien fann forskarna att man med rätt form av elektronisk stimulans kan göra människor mer uppmärksamma, mer benägna att acceptera förändring eller hantera nya situationer och göra färre misstag. Resultatet har enligt de båda ansvariga psykologerna större effekter än att utveckla vårt lärande, vårt ledarskap, våra projekt och våra verksamheter. Det kan även finnas möjlighet att behandla tillstånd som scizofreni och ADHD.

 

- Läs mer om studien på Vanderbilt University här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Följ oss på Twitter Se oss på LinkedIn

08-55 11 21 00
Kontakta oss
Hitta till ossFå tips och följ oss på
Projektprogrammet

Utveckla dig i rollen som projektledare, projektbeställare eller styrgruppsmedlem. Skaffa dig verktygen för att leda och arbeta i framgångsrika projekt.


Referenser

"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och bra mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden


Extra minikurs!

För att förstärka din effekt och ditt resultat så bjuder vi alla deltagare på våra öppna utbildningar på ett extra träningstillfälle. I detta kan du utveckla ledarskap, projektledning eller kommunikation.


Ta med kursledaren hem!

Att förverkliga nya arbetssätt, idéer eller lösningar är ofta en utmaning. Tillsammans med en våra experter har du möjlighet att få effekt och resultat direkt!


Utveckla dig i:

Ledarskap - Ny som chef

20-21 nov

Presentationsteknik

26-27 nov

Praktisk projektledning

26-27 nov

Kommnunikativt ledarskap

28-29 nov

Förändringsledning

28-29 nov

Praktisk projektledning

3-4 dec

När ni är flera personer

Är ni flera personer som söker kompetensutveckling? Då ska ni titta närmare på Academic House kurspaket.


Person- och Grupprofil

Utveckla gruppen och förstärk er kommunikation. Genom en Extended DISC person- eller grupprofil skapar du förutsättningar för både effektivitet och en utvecklad kommunikation.


Academic House-modellen

Alla öppna kurser innehåller förberedelse, uppföljning, kursdagar och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och ditt arbete.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet