Academic House
"Mycket nöjd, en av de bästa
kurserna jag deltagit i."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Att lära med hjälp av elektricitet?

Under temat "Pröva inte detta hemma" så kan vi idag berätta om en ny studie i hur lärande kan utvecklas med hjälp av elektricitet. Psykologer vid Vanderbilt University har hittat ett sätt att påverka vårt beteende och vår förmåga att lära oss av våra misstag.

När vi gör ett misstag skickar hjärnan ut en kort elektrisk impuls som ger oss den instinktiva "Hoppsan-känslan". Nu har två psykologer vid Vanderbilt University i Nashville hittat ett samband som kan få oss att bli mer uppmärksamma i vårt beteende och lära oss av våra misstag.

elektricitet påverkar vårt beteende

Genom att stimulera hjärnan med lätta elektroniska strömmar kan vi manipulera vår förmåga att lära oss av våra misstag. Något som skulle kunna utveckla vårt ledarskap och förbättra verksamheter och projekt.

Forskarna ville studera om det är möjligt att kontrollera hjärnans respons när vi misslyckas med något och om det i sådana fall går att påverka vårt lärande så att framtida misstag kan undvikas. För att se sambanden genomfördes tester där försökspersonerna fick genomföra olika trial & error-övningar iförda speciella tankemössor som gav stimulans till deras hjärnor.

I studien fann forskarna att man med rätt form av elektronisk stimulans kan göra människor mer uppmärksamma, mer benägna att acceptera förändring eller hantera nya situationer och göra färre misstag. Resultatet har enligt de båda ansvariga psykologerna större effekter än att utveckla vårt lärande, vårt ledarskap, våra projekt och våra verksamheter. Det kan även finnas möjlighet att behandla tillstånd som scizofreni och ADHD.

 

- Läs mer om studien på Vanderbilt University här -- Tillbaka till nyheter -Följ med i diskussionen och få uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Gilla Academic House på:

Följ oss på Facebook Se oss på LinkedIn
Projektprogrammet


Utveckla dina projekt med verktyg som hjälper er att lyckas. Academic House Projektprogram ger projektledare, beställare, projektägare och styrgrupp konkreta och praktiska metoder, strategier och mallar för framgångsrik projektledning.

 

 

 

Sagt av deltagare


"Kursledaren var väldigt bra! Bra material och mix mellan föreläsning och grupparbete. Jag har efter dessa två dagar förstått mitt projekts mål – vilket var ett helt annat än när jag kom hit – även om jag kommer arbeta med samma sak. Detta ger mig en mycket bättre bild av helheten och mitt ansvar."
Karin Bergqvist, Barnfonden

 

 

 

Minikurs ingår


För att förstärka effekten av din insats så bjuder vi på en extra halvdagskurs när du går en öppen utbildning.

 

 

 

Börja direkt när du bokar


Hos Academic House har du möjlighet att påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till när du anmäler dig.

 

 

 

Kurser i närtid


Strategisk försäljning 28-29 maj
Ledarskap - Ny som chef 29-30 maj
Praktisk projektledning 3-4 jun
Extended DISC Certifiering 4-5 jun
Praktisk projektledning 24-25 jun
Praktisk projektledning 29-30 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep

 

 

 

Är ni flera personer?


Är ni flera personer som vill utveckla kompetens inom ledarskap, projekt eller affärsmannaskap? Då ska ni titta närmare på våra kurspaket.

 

 

 

Blogg & Nyheter


Så skapar du fokus som ledare
Surfar du i svartvitt?
Den nya chefens vanligaste misstag
Man kan ju säga tack!
Är du en nej-sägare?
Vad gör ni av era idéer?

 

 

 

Academic House-modellen


Alla öppna kurser innehåller förberedelse, kursdagar, uppföljning och en valfri minikurs. Vi ger dig stöd, träning och kunskap för att utveckla ditt ledarskap, dina projekt och din kommunikation.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet