Academic House
"Otroligt bra! Upplägget, nivån på diskussionerna.
Det gick hela tiden att applicera på mitt jobb."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Kurs i kreativitet och verktyg för idéskapande


Kreativa workshops och idéutveckling

 

En lärorik kurs i kreativitet och idéutveckling för dig som leder eller medverkar i workshops. Seminariet ger dig utmanande och praktiska verktyg för att leda och medverka i workshops, idémöten och utvecklingsarbeten på ett framgångsrikt sätt.


 

Kreativa workshops

 

Nytänkande och idéutveckling är centrala områden för att lyckas idag. Men kreativitet kräver engagemang. Inspiration till nya idéer och kreativa lösningar kommer sällan "från ingenstans". Våra hjärnor vill gärna stanna kvar i invanda mönster och bekväma tankebanor. Så hur kan vi hjälpa oss själva och vår omgivning att skapa utmaningar för att tänka nytt och annorlunda? Vilka metoder kan vi använda oss av för att skapa kreativitet i utvecklingsarbetet?

 

 

 

Om Kreativa workshops

Under kursen bjuds du på praktiska metoder för att leda kreativa processer hos dig själv och din arbetsgrupp. Vi tittar på hur vi kan styra och bryta våra tankemönster, lär oss identifiera vad vi gör bäst i en kreativ process och experimenterar kring hur många idéer vi behöver arbeta fram för att optimera nyskapandet.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Kreativa workshops

  • Lateralt och linjärt tänkande
  • Att skapa kreativa roller och sammanhang
  • Praktiska metoder för idéutveckling
  • Att använda multipla intelligenser
  • Hur får vi med alla perspektiv och lösningar?
  • Vad gör vi när vi kört fast?

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Minikursen i kreativitet och idéutveckling vänder sig till dig som är chef, gruppledare, projektledare eller i en annan roll vill utveckla din förståelse och färdighet i att leda workshops, brainstormingmöten, processer för idégenerering med mera. Efter kursen har du verktyg för att leda idéprocesser som ger långsiktigt och verkligt resultat.

Du kommer att ha insikt i vad det är som skapar kreativitet och vad som krävs för att vi ska få fram idéer och lösningar som gör skillnad. Du har även träning i att få med dig dina medarbetare att använda er gemensamma kreativitet för att tillsammans hitta lösningar på problem eller ta fram nya tjänster och produkter.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser från tidigare minikurser

"Innehållet kändes aktuellt och användbart. Jag gick därifrån mycket inspirerad!"
Cecilia Freij Tengroth, Trygg Hansa


"Jag tycker att kursen var super, det var ett bra upplägg och jag tar med mig massor"
Lisa Hjort, Teracom


"Jag tycker det var både trevligt och lärorikt. Flera aha-upplevelser"
Weronica Nordmark, Wernor Kommunikation


"En mycket lärorik och trevlig kurs"
Madeleine Killander, Samsung Electronics Nordic

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
Nytt datum kommer snart

 


3 450 kr exkl moms. I priset ingår lärarledd kurs och kursdokumentation. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

BokningsvillkorKursen i mötesteknik ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen.

För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.


Våra kursledare har lång ledarerfarenhet från ledande positioner i föränderliga miljöer där effektiva möten är en förutsättning för att lyckas.

De har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledareVi kan även genomföra kursen i mötesteknik som intern utbildning för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

InternutbildningI våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finns


 

Kursbeskrivning Kreativa workshops Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Stockholm, Göteborg, Malmö... eller där du vill!


Academic House öppna kurser kan du medverka på i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om ni vill genomföra en intern utbildning, föreläsning eller workshop så kommer vi till er eller dit det passar bäst.

 

 

 

Tillämpa de nya kunskaperna


I flera utbildningar så kan du lägga till en digital tillämpningsdel till dina lärarledda dagar. Med den så får du träning på jobbet, påminnelser och repetition under 6 månader efter ditt kurstillfälle.

 

 

 

Kursstarter i närtid


Personlig effektivitet 10 okt
Förändringsledning 16-17 okt
Effektiv försäljning 18-19 okt
Praktisk projektledning 18-19 okt
Konflikthantering 20 okt
Ledarskap - Ny som chef 23-24 okt
Presentationsteknik 23-24 okt
Ledarskap för projektledare 8-9 nov

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet