Academic House

Arbeta smartare på hjärnans villkor


Din hjärna på jobbet

Blir du störd i ditt arbete? Har du någon gång fattat ett beslut som du varit osäker på? Har du många bollar i luften eller har du upplevt känslan av att bli förbigången i något som är viktigt? Då är detta kursen för dig. Genom att skaffa dig insikt i hur din hjärna fungerar på jobbet så lägger du en grund för bättre beslutsfattande och utvecklade relationer. Och inte minst, du kommer att må bättre.

Om minikursen | Ur innehållet | Målgrupp | Sagt av tidigare deltagare | Praktiska fakta

Idag är det inte ovanligt att störningar äter upp mer än 25% av en arbetsdag. Detta skapar stressfyllda miljöer och situationer där vi riskerar konflikter, dåliga beslut och ohälsa.

I dagens teknik-, informations- och kunskapssamhälle behöver vi hitta nya arbetssätt som passar våra fysiska förutsättningar. Genom att skaffa dig insikt i din hjärnas möjligheter och begränsningar så skapar du förutsättningar för att fatta bättre beslut, minska antalet konflikter och uppleva mindre stress.

 

Denna utbildning kan kombineras med en Extended DISC personanalys som ger dig insikt i ditt eget och dina medarbetares beteende och kommunikation. Läs mer här om Extended DISC.

 

Om kursen Din hjärna på jobbet

Under kursen tittar vi på hur vår hjärna fungerar i situationer som vi möter på arbetet. Vi går igenom viktiga förutsättningar, begränsningar och möjligheter för att fatta bra beslut, skapa goda relationer och uppnå bra resultat. Genom övningar, praktiska exempel och diskussion identifierar vi arbetssätt som hjälper oss att nå bättre resultat.

|  Till sidans topp |

 

Din hjärna på jobbet


Plats och Datum:
Datum kommer snart

Kursen Din hjärna på jobbet ges även i anpassad form som intern utbildning. Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Plats
Kursen Din hjärna på jobbet ges i centrala Stockholm, Malmö och Göteborg.
Stockholm: Kom Hotel, Döbelnsgatan 17,
se karta.
Göteborg: Gothia Towers, Mässans gata 24, se karta.
Malmö: Sankt Gertrud, Östergatan 7B, se karta.
För övriga orter, se Anpassad och Intern utbildning ovan.

Pris: 3.450 kr

Du som tidigare har gått en ordinarie öppen kurs hos Academic House får närvara fritt på en valfri minikurs. Läs mer här. Alla priser ex moms.


Kursbeskrivning Din hjärna på jobbet Ladda ned en kursbeskrivning

Kontakta mig om kursen
Ur innehållet

  • Hjärnans sociala egenskaper
  • Vad händer när jag blir störd?
  • Förutsättningar för bra beslutsfattande
  • Skapa goda resultat med rätt relationer
  • Hur påverkar känslor vårt resultat?
  • Konsten att hålla många bollar i luften
  • Planering och prioritering i hjärnans perspektiv

|  Till sidans topp |Kursens mål

Efter kursen har du insikt och verktyg för att använda hjärnans resurser på ett effektivt sätt. Du har förståelse för hjärnans möjligheter och begränsningar samt insikt i hur du kan organisera ditt arbete, skapa goda relationer och minska onödiga konflikter.

|  Till sidans topp |Sagt om kursen Din hjärna på jobbet


"Precis som vid förra kursen jag deltog i hos er så är jag jättenöjd. Mycket intressant kurs, mycket bra kursledare, bra upplägg, lagom doser föreläsning/eget arbete/grupparbete. Bra tillvaratagen tid- en kort kurs på tre timmar, men jag gick därifrån med kunskap och inspiration som många timmars studietid. Ni har helt enkelt suveräna kursledare och jag blir bara sugen på att delta på fler kurser. Dessutom har jag konkret hjälp av insikter jag fått, som förbättrar mitt arbete och då även mitt resultat."
Karin Bergqvist, Barnfonden


"Jag pratade precis med mina kollegor om kursen i fredags. Jag var jättenöjd och den gav mycket att tänka på och användbara tips till mitt arbete. Och jättebra att det går kurser även i Malmö nu. Kommer absolut att rekommendera era andra kurser till mina kollegor. Lokalen var bra och lätt att ta sig till. Så stort tack för en trevlig kurs!"
Annika Sundström, VA Syd


"Verkligen stort tack för en bra utbildning. Jag är mycket nöjd med båda de utbildningar jag gått hos er och skulle inte tveka att rekommendera er för kollegor eller andra. Upplägget på minikursen var bra och lagom omfattande för de tre timmarna vi hade. Mycket bra med så många övningar. Trots att vi bara hade tre timmar på oss tycker jag att jag lärde mig mycket och framförallt en hel del konkret som jag har användning för i mitt dagliga arbete. Lokalen är också bra, ligger centralt och är lätt att hitta till."
Emelie Grönsterwall, Midsona


|  Till sidans topp |

Starta direkt när du bokar

Hos Academic House kan du påbörja din utbildning direkt. I alla öppna kurser ingår en uppstartsdel som du får tillgång till när du anmäler dig.


Utbildning på distans?

Har du inte möjlighet att medverka på plats i din utbildning? Inga problem, du kan gå de flesta av våra kurser på distans.


Referenser

"Fantastisk möjlighet att få öva praktiskt i en trygg miljö med kompetent handledning. Stort tack till kursledaren."
Martina Bruzelius, Vasamuséet


Stockholm, Göteborg, Malmö... eller var du vill!

Academic House öppna utbildningar kan du medverka på i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om du vill genomföra en intern kurs, föreläsning, workshop eller få annat stöd så anpassar vi innehåll och plats till det som passar dig och dina kollegor bäst.


Kom igång efter kursen

Nu kan du få stöd i att komma igång med dina nya kunskaper. Genom att lägga till en digital tillämpningsdel till din kurs så får du fortsatt träning när du är tillbaka på ditt arbete.


Aktuella minikurser

Leda på distans

4 feb

Feedback

11 mar

Konflikthantering

22 apr

Positiv påverkan

Vår 2022

Effektiva möten

Vår 2022


Flexibelt datum

Ibland är det svårt att få tid för sin egen utveckling. Du kanske har saker på ditt skrivbord som "bara" ska bli klara först? Genom ett flexibelt kursdatum så kan du komma igång redan idag och anpassa dina kursdatum så att det passar din kalender.


Chef- och ledarprogrammet

Gå en ledarskapsutbildning som ger verktyg och träning för ett effektivt, framgångsrikt och hållbart ledarskap.


Utveckla dig i:

Praktisk projektledning

2-3 feb

Leda på distans

4 feb

Presentationsteknik

7-8 feb

Personlig effektivitet

10 feb

Praktisk projektledning

16-17 feb

Förändringsledning

9-10 mar

Feedback

11 mar

Ledarskap - Ny som chef

14-15 mar

Kompetenspaketet

Få halva priset på din utbildning, fria minikurser och din egen utbildningscoach under ett års tid. Utveckla dig och dina medarbetare med Academic House kompetenspaket.


Projektprogrammet

Medverka på en projektledningsutbildning som ger dig verktyg och metoder för att leda, planera och arbeta i framgångsrika projekt.

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet