Academic House
"Otroligt bra! Upplägget, nivån på diskussionerna.
Det gick hela tiden att applicera på mitt jobb."
LÄS RECENSIONER
Academic House

Kurs i konflikthantering och att förebygga problem


Konflikthantering

 

En praktisk minikurs som ger dig metoder för en effektiv konflikthantering. Kursen ger dig verktyg för att förebygga och lösa oenigheter och problem med genomtänkta angreppssätt och tydlig kommunikation. Kursen är praktiskt inriktad och du får möjlighet till träning och övning.


 

Konflikthantering

 

Konflikthantering, förmågan att förebygga och handskas med konflikter, är en nyckel till framgångsrika organisationer, projekt och verksamheter. Konflikter på arbetsplatsen eller i teamet kan ibland tyckas svåra att undvika. Än värre kan det vara att hantera dem på ett konstruktivt sätt. Men för att inte en konflikt ska vara hämmande för utveckling och resultat behöver du arbeta med den direkt. Och på rätt sätt.

 

 

 

Om kursen i konflikthantering

Under kursen får du handfasta råd som gör dig rustad för att föregripa konflikter och hantera uppkomna situationer på ett konstruktivt vis.

Vi tittar på hur man genom reflektion och tydlig kommunikation kan identifiera och lösa konflikter på ett sätt som leder framåt. Genom praktiska övningar och diskussioner tränas din skicklighet i konflikthantering och att vända konflikter till något positivt.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Ur innehållet i Konflikthantering

  • Varför uppstår konflikter?
  • Olika typer av konflikter
  • Att förebygga konflikter
  • Kommunikation vid konflikter
  • Att hantera svåra samtal

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Kursens mål

Minikursen i konflikthantering vänder sig till dig som är chef, gruppledare, projektledare eller i en annan roll vill utvecklas i att hantera och förebygga konflikter i din närhet. Efter kursen har du metoder och verktyg för att identifiera, förebygga och motverka konflikter på arbetsplatsen. Du har kunskap om varför konflikter uppstår och metoder för att lösa dem.

Du kommer att ha insikt och träning i kommunikation vid konfliktsituationer och konsten att hantera svåra samtal. Du har även kunskap om hur vi påverkas av konflikter och hur vår hjärna ofta reagerar när vi hamnar i lägen där vi inte är eniga om idéer, tillvägagångssätt eller lösningar på problem.

|  Till sidans topp |

 

 

 

 

Recensioner och referenser från tidigare minikurser


"En mycket lärorik och trevlig kurs."
Madeleine Killander, Samsung Electronics


"Jag tycker att kursen var super, det var ett bra upplägg och jag tar med mig massor."
Lisa Hjort, Teracom


"Jag tycker det var både trevligt och lärorikt. Flera aha-upplevelser."
Weronica Nordmark, Wernor Kommunikation


"Innehållet kändes aktuellt och användbart. Jag gick därifrån mycket inspirerad!"
Cecilia Freij Tengroth, Trygg Hansa


|  Till sidans topp |

 

 

 

 

 


Datum och praktiska fakta

 

Kommande kurstillfällen:
7 februari Distans Boka
09.00-12.00

 


3 450 kr exkl moms. I priset ingår lärarledd kurs och kursdokumentation. Betalning sker genom faktura eller kortbetalning.

För betalning med kort: Ange "Kortbetalning" i meddelanderutan när du anmäler dig så får du en betalningslänk skickad till dig.

BokningsvillkorKursen i konflikthantering ges i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg eller på distans. Se stad vid aktuellt datum ovan. Plats för kurslokal meddelas i bekräftelsen.

För övriga orter, se "Intern och anpassad utbildning" nedan.


Våra kursledare har lång chef- och ledarerfarenhet från ledande positioner i föränderliga verksamheter där hantering av konflikter är en viktig ingrediens för att lyckas.

De har djupa och uppdaterade kunskaper inom aktuella metoder, förhållningssätt och verktyg. De är även utvalda för att vara skickliga pedagoger med träning och kompetens för att få med sig människor i förändring. Läs mer om din kursledare här.

KursledareVi kan även genomföra kursen i konflikthantering som intern utbildning för en grupp på plats hos er. Kontakta oss nedan för mer information eller läs mer här.

InternutbildningI våra öppna utbildningar så arbetar vi med små grupper för att skapa bästa möjliga kvalitet. Om ett kurstillfälle är fullbokat så kan du ställa dig på köplats. Du kan samtidigt reservera en plats på ett annat tillfälle av samma kurs. Den kursplats du inte nyttjar avbokas då automatiskt.

Teckenförklaring
Boka Plats finns
Boka Få platser kvar
Köplats finns


 

Kursbeskrivning Konflikthantering Ladda ned en kursbeskrivning

 

 

Vill du ha mer information?

 

Stockholm, Göteborg, Malmö... eller där ni vill!


Vid Academic House öppna kurser kan du medverka i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på Distans. Om ni vill genomföra en intern utbildning, föreläsning eller workshop så kommer vi till er eller dit det passar bäst.

 

 

 

Kom igång efter kursen


I flera utbildningar så kan du lägga till en digital tillämpningsdel till dina lärarledda dagar. Med den så får du träning på jobbet, påminnelser och repetition under 6 månader efter din kurs.

 

 

 

Kursstarter i närtid


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet