Academic House utbildningar
"Vill just nu bara få gå till jobbet
och omsätta allt i mitt eget projekt. Stort tack!"
LÄS RECENSIONER
Academic House

Så utvecklar du prestation

Vart fjärde år kämpar världens ledande atleter i den mest prestigefyllda tävlingen av alla, Olympiska spelen. År av förberedelser och träning ska ge toppresultat i precis rätt ögonblick. Även vi som inte får chansen att slå världsrekord i höjdhopp eller springa snabbast på hundra meter kan möta liknande utmaningar. Att få en grupp att lyckas i det viktiga projektet, att ro den stora affären i hamn eller samordna organisationsförändringen kräver förberedelse och eftertanke.

Hur gör du och dina kollegor för att prestera på topp när det verkligen gäller? Hur säkerställer ni att ni lyckas tillsammans? Och hur skapar ni förutsättningar för att hålla prestationen vid liv över längre perioder? Ta del av några tips för hur du och dina kollegor kan göra för att öka er prestation.

motivation
 1. Vidga komfortzonen. Eller trygghetszonen som den också brukar benämnas. Vi har alla individuella gränser för vad vi är villiga att hantera och vad vi klarar av. En undre gräns för vilka motgångar vi tror oss kunna möta och en övre gräns för vilka utmaningar och möjligheter vi kan uppnå. Men eftersom gränserna endast visar vår egna upplevelse om vår förmåga, inte vad vi faktiskt kan prestera, så kan vi försöka vidga zonen. Genom att utmana och fokusera på nya möjligheter så kan vi kliva ur vår komfortzon och nå bättre resultat.
   

 2. Skapa delaktighet. Att ha möjlighet att påverka, fatta beslut och ta del av resultat är viktiga grunder för motivation. Om vi upplever att vi har inflytande på saker som rör vårt arbete eller vår arbetsmiljö så känner vi oss delaktiga. Detta gör att vi har större möjlighet att höja både prestationsförmåga och motivation. Var dock noga med att inte blanda samman ordet delaktighet med ordet detaljer. Att vara delaktig är nödvändigtvis inte samma sak som att ha detaljkontroll.
   

 3. Delegera och ge ansvar. Som chef eller ledare är delegering en svår men viktig konst. Att ge sina medarbetare eget ansvar utan att detaljstyra är något som lätt kan kännas obekvämt. Men genom att ge personer egna ansvarsområden och utrymme att fatta egna beslut så kommer du inte endast att höja den individuella prestationen, du kommer också att höja effektiviteten i din organisation.
   

 4. Behövs fler eller större utmaningar? Även den mest stimulerande och utmanande uppgiften blir till slut rutin. Den legendariske simmaren Michael Phelps uttryckte direkt efter sitt åttonde OS-guld att han skulle sluta tävla i de grenar han vunnit medaljerna i. Istället skulle han satsa på nya distanser att utmanas av. För att stimulera till insatser som sticker ut så måste vi alla vid något tillfälle möta nya utmaningar. Ta ett samtal med dina kollegor och känn efter vad som utmanar er idag och vad ni tror utmanar er i framtiden. Glöm inte att vidga era komfortzoner!
   

 5. De viktiga målen. Åt vilket håll ska vi gå? Vad ska vi uppnå med uppgiften? Vilket resultat förväntas? En vanlig anledning till låg prestation är att vi inte har kännedom om vad som förväntas av oss. Sätt upp individuella mål tillsammans och koppla dem till verksamhets- eller projektmålen. För att skapa engagemang inför en uppgift är det viktigt att vi ges möjlighet att påverka våra mål och, inte minst, acceptera dem.

Vilken punkt börjar du med för att öka prestationen i din organisation?

 

Lär dig mer om att utveckla prestation i kurserna:

Chef- och Ledarprogrammet   Läs mer
Ledarskap - Ny som chef Läs mer
Personlig effektivitet   Läs mer
Kommunikativt ledarskap Läs mer
Ledarskap för Projektledare Läs mer
Effektiv försäljning   Läs mer
Projektprogrammet   Läs mer
Utvecklingssamtal   Läs mer

 

 

 

Är ni flera som ska gå en utbildning? Använd våra kurspaket.

 

 

Ta stöd för din egen utvecklig och din organisations resultat. Vi anpassar alla uppdrag efter de former som passar målsättningarna bäst.

 

 

 

Minikurs ingår


För att få ännu mer effekt av din utbildning så bjuder vi dig på en valfri extra halvdags minikurs i ledarskap, kommunikation, projekt eller affärsmannaskap.

 

 

 

Närmaste kursstarter


Praktisk projektledning 29-30 aug
Projektprogrammet 29 aug
Projektledning 1+2 29 aug
Presentationsteknik 11-12 sep
Chef- och Ledarprogrammet 16 sep
Ledarskap - Ny som chef 16-17 sep
Förändringsledning 18-19 sep
Personlig effektivitet 19 sep

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet