Academic House utbildningar
"Vill just nu bara få gå till jobbet
och omsätta allt i mitt eget projekt. Stort tack!"
LÄS RECENSIONER
Academic House

Ersättning för kostnader för kompetensinsatser vid korttidsarbete


Stöd för kompetensutveckling vid korttidsarbete

Regeringen har beslutat om en ny förordning som ger arbetsgivare möjlighet att få ersättning för kostnader för kompetensinsatser i samband med korttidsarbete. Syftet är att höja och validera kompetensen för medarbetare i organisationer som tillämpar korttidspermittering.

 

Regeringens beslut innebär att arbetsgivare, från och med den 1 januari 2021, kan få ersättning för kostnader för kompetensutveckling som sker under kortidspermitterad tid.

Arbetsgivare ska på så sätt ges möjlighet att investera i kompetens som kan stärka företaget på kort och lång sikt.

Kompetensutveckling

Kompetensinsatser kan med stödet ske i olika former, t ex som uppdragsutbildning där arbetsgivaren arrangerar en utbildning eller öppna kurser för en enskild individ. Tillväxtverket definierar detta som "insatser som syftar till att höja eller validera kompetensen hos en arbetstagare och som arbetsgivaren har kostnader för.

Staten kommer enligt beslutet att ersätta 60 procent av kostnaden och ersättningens storlek är begränsad till ett högsta gränsbelopp per arbetstagare. Enligt förslaget är detta högsta belopp 10 000 kr per arbetstagare i de flesta fall men kan vara upp till 20 000 kr i vissa fall.

Ansökan kommer att öppna i april men kan sökas retroaktivt från 1 januari. Kompetensinsatsen som en arbetsgivare söker ersättning för kan med andra ord genomföras redan från årsskiftet.

Kompetensstödet hanteras av Tillväxtverket som i februari kommmer att presentera närmare information om hur ansökan går till.

Läs mer på Regeringens och Tillväxtverkets webbplatser.

 

 

Distansutbildningar och utbildningar i fysiskt format

 

 

 

Minikurs ingår i din utbildning


För att få en bra effekt av din utbildning så bjuder vi dig på en valfri halvdags minikurs i ledarskap, kommunikation, projekt eller affärsmannaskap.

 

 

 

Kurser i närtid


Personlig effektivitet 10 okt
Förändringsledning 16-17 okt
Effektiv försäljning 18-19 okt
Praktisk projektledning 18-19 okt
Konflikthantering 20 okt
Ledarskap - Ny som chef 23-24 okt
Presentationsteknik 23-24 okt
Ledarskap för projektledare 8-9 nov

Utbildningar |  Ledarskapsutbildning |  Projektledarutbildning |  Kommunikationsutbildning |  Chefsutbildning |  Säljutbildning |  Presentationsteknik |  Tipsbrevet